söndag 16 augusti 2009

Jakten på ölet börjar


Kära ölälskare!

Då alla ni bloggare skriver så initierat och smittande om öl vill Hitta Biran dra sitt strå till stacken och dela med sig av en sprillans ny idé.

Ett purfärskt koncept presenteras härmed: Hitta Biran.

Du vill ha ett gott öl med kvalitet! Du vill slippa trängas med gammelsvettiga gubbar på Nordstan! Du vill inte gärna lätta på plånboken, då de senaste månadssläppen tärt på din ekonomi och flickvännens (eller pojkvännens) tålamod.

Välkommen till Hitta Biran - en lustspel, där Vi gemensamt spelar huvudrollen! Hitta Biran hoppas kunna bli vårt nya, gemensamma vardagsrum där stämningen är så pysig som den egentligen bara kan bli i sällskap av, ja just det - öl!

Saken är enkel. Reglerna är okomplicerade. Men vänta nu, vad handlar detta om?

Hitta Biran gömmer ett öl i Göteborg. Varje eller varannan dag får du en ledtråd, i form av en bild eller en klurig text. Hittar du ölet är din lycka gjord. Du avnjuter ölet i länsstolen, jämte en god bok, som Michael Jackson skulle ha sagt.

Intresserade kan i kommentarer diskutera ledtrådarna och tillsammans försöka hitta skatten.
Hitta Biran har dock ett krav på motprestation:
Du som hittar ölet gömmer ett öl efter eget huvud, får lösenordet till denna blogg, byter till ett lösenord som bara du känner till, skissar på ledtrådar, och uppmanar till en ny skattjakt. Den lyckost som hittar ditt öl, tilldelas ditt lösenord, byter det, och gömmer ett nytt öl.

Det roliga med självbestämmande här är att skattgömmaren helt och hållet bestämmer vilket öl som ska gömmas. Det ska vara ett hyfsat ovanligt öl. Alltså ingen Krusovice Cerne på burk, inte heller En Brewdog Punk Ipa. Nej, det ska helst vara ett öl som är hyggligt svårt att få tag på.


Några frågor?

Första skattjakten med Hitta Biran startar tisdag 18 augusti.Lycka till!

10 kommentarer:

dempa sa...

Fytterackarn vilket underbart roligt initiativ!

En fråga, du nämner Göteborg. Är tanken att spelplanen är Gbg, inte så att någon hittar den och vill gömma i Sthlm?

Enklast vore ju att hålla sig till en och samma stad alltså :)

Sjukt spännande!!

Zvetozar sa...

Tack för feedback dempa!
Jo, spelplanen är i Gbg. Givetvis får både stockholmare, sopåkare och araber vara med men om man inte kan gömma skatt i Gbg måste man överlämna den stafettpinnen till någon, förmdligen mig.

oskar sa...

fantastisk kul! jag bor dessvärre inte i gbg, så jag kommer troligen inte kunna deltaga, men kör hårt alla ni som har möjlighet!

Daniel sa...

Mycket rolig idé! Detta ska jag följa med spänning!

Daniel

Fredrik sa...

Väldigt skoj! Skall definitivt ge mig ut på skattjakt imorgon ;)

Skriver du ner vilken öl du har gömt?

Gyllenbock sa...

Haha, vilken skön idé! Tyvärr ligger Götet en bit bort men lycka till i jakten för er som ämnar deltaga.

Zvetozar sa...

Tack allihop - roligt att ni gillar idén!

Fredrik: Jag tror att det glada överraskningsmomentet uteblir om jag nämner ölet vid namn. Men efterföljande skattgömmare får göra som de vill.

Baresi sa...

Ska bli väldigt kul detta!
Å att få "slava" under Christer Glenning är något jag drömt om under hela min uppväxt. ;-D

Pierre sa...

Denna idé kopieras helt till staden norrköping.

andersand sa...

Klockren idé och kanske något man får sno och köra i Malmö i framtiden? Riktigt rolig utmaning att hitta ett bra gömställe och samtidigt skitkul att försöka lista ut det, hoppas det flyter på bra.