torsdag 20 augusti 2009

Hitta Biran 2, Ledtråd 3

Eftersom det varit så bra drag på Hitta Biran idag så kör vi redan nästa ledtråd. Den återknyter till ledtråd nr 1, ni som kanske inte förstod den får lite mer kött på benen här..

7 kommentarer:

Niklas sa...

Har du gömt den inne på toan på Scandinavium eller? :p

peto sa...

Tänkte samma sak, inte i vattenbehållaren bara, tack! :)

Erik sa...

Jag lyckades faktiskt knäcka Gudfadern genom att leta fram att du har hittat bilden från ledtråd 1 i en artikel som publicerats i Vanity Fair. Artiklen beskriver precis den här scenen ur Gudfadern. Hur jag gick tillväga? Jag kollade filnamnet på bilden och googlade delar av det. Den enda träff det gav var artikeln i Vanity Fair.

I artikeln omnämns New Jersey och Hudsonfloden bl.a. New Jersey har som bekant ett skamfilat rykte hos New York-bor som lite ruffligt och halvkriminellt. Vill man så kan man jämföra med hur Hisingen ses av merparten på fastlandet i Göteborg.

Det, plus ledtråd 2 fick mig och peto att leta på Hisingen på ett ställe som vi ännu inte vill avslöja för våra konkurrenter. :)

Med ledtråd 3 satte du faktiskt lite griller i huvudet på mig Dempa! Jag hade förväntat mig en annan inriktning efter ledtråd 2.

Varför har Dempa hakat upp sig så på den här scenen från Gudfadern? Har han bara god filmsmak? Är han listig som Oldsberg/Hellberg? Vad menar karln med sina luriga ledtrådar? Det är sådant som jag lär ligga och fundera på ikväll...

Daniel sa...

Jo, att det är den scenen fattade jag också, på samma sätt som Erik. Google Images is the shit.

@Erik: Jag har två uppslag som jag ska kolla när jag har tid, ingen av dem på Hisingen. Ett av dem relaterar endast till ledtråd 1 och 3, den andra endast ledtråd 2.

Problemet är ju att artikeln i fråga tar upp verklighetens mafioso på den tiden, inte handlingen i filmen. Vi behöver nog se mer till filmen.

Sen hade jag en till tanke, men den är på jäkligt lösa grunder och är lite svårmotiverad. Behåller den tanken om det är så att jag ska placera ut en flaska någon gång.

Nu tror jag att jag fick en bra idé. En riktigt bra idé. Undrar om jag hinner kolla snabbt, kanske imorgon.

Daniel

Daniel sa...

Jag stack direkt på min idé istället. Ingen lycka, dock bilder. Jag vet inte, det kändes så rätt men när jag kom fram kändes det så fel.

Daniel

Christer sa...

Inne på toaletten på en italiensk restaurang på Molinsgatan? Nej, för det finns ju inga.

dempa sa...

Vilka härliga spekulationer alltså! :)