torsdag 27 augusti 2009

Hitta Biran 3 - Sammanfattning


Då har stafettölen gått vidare till Magnus som redan varit flitig och gömt den på ett nytt ställe!

Vi har haft riktigt kul åt denna omgång och det är härligt att det är så många som verkligen anstränger sig! Här kommer en sista sammanfattning om våra tankar från Hitta Biran – Omgång 3.

Något som slagit oss så här i efterhand är hur svårt det faktiskt är att veta hur kluriga ledtrådarna egentligen är. Precis som Dempa skrev så tror man hela tiden att det är alldeles för lätt medan det i själva verket kanske är på tok för långsökt.

Men ni har varit riktigt duktiga på att lista ut vad vi faktiskt menat, så lite för enkelt var det kanske och det gick väl lite snabbare än vad vi planerat.

Ledtrådarna då?
  1. Van Halen – Panama: Ledtråden skulle leda in på kanaler i första hand. Panama är som bekant känt för Panamakanalen, men om man vill stila lite så vet man också att landet har flest registrerade handelsfartyg i världen. Kanaler och båtar/fartyg kunde man alltså luska fram här. Det fanns också en slamkrypare då "...the Avenue..." finns med i låttexten.
  2. Håkan Hellström: Håkan har nog sjungit om i princip alla platser i Göteborg utom Forex växlingskontor i Nordstan. Men, han återkommer ofta till "Gullbergs kaj" i sina texter, bl.a. i låten "Mitt Gullbergs kaj paradis". Helt enligt våra ondskefulla planer spreds skattsökarna ut över hela stan efter den här ledtråden... :)
  3. Nikkaluokta kapell: Precis som Björn (som vi förövrigt mötte på The Rover igår) tillslut listade ut så ritades denna byggnad av Cyrillus Johansson som även är arkitekt till Tobaksmonopolets hus i Gullbergsvass. Att somliga drog slutsatsen att vi menade Feskekörka var helt oplanerat men väldigt roligt. :)
  4. 16120127: Ett datum som Niklas listade ut, 27 januari 1612 misslyckades danskarna att inta fästet vid Gullberg. Området Gullbergsvass är döpt efter berget Gullberg.
  5. Andreas Johnson – Glorious: En härlig Google Translate översättning av AJ:s låt Glorious vars video spelades in i Gasklockan. Nu började vi närma oss kajen...
  6. Kvinnonamnen: Båtnamn såklart! Det ligger dessutom en Fanny vid Gullbergs kaj.
  7. Bilden på Biran: Ja, bara en liten teaser så ni visste vad ni letade efter... vi blev ändå väldigt förvånade att Magnus hade lyckats hitta stället bland all bråte på kajkanten. Imponerande!
Priset som tillfaller den utomordentlige skattsökaren Magnus blir en Xbeeriment – Quad, en dansk tolkning av en quadrupel. Enligt flaskan ska den vara en kraftig mörk bryggd med doft av blommor och röda bär och en karamellig smak. Magnus får helt enkelt återkomma med en recension! Ölen är brygd på Amager Bryghus i Köpenhamn av det kringflackande mikrobryggeriet Xbeeriment. Helt oprövat kort - men ägaren till butiken Barleywine i Köpenhamn rekommenderade denna som en spännande öl.


6 kommentarer:

Weine sa...

Dempa, vad hade du för prisöl?

Alexander sa...

Det är för högt tempo med ledtrådar. Vi stackare som inte kan sitta på dagtid och följa bloggen varje timma ligger långt efter. Räcker det inte med en ledtråd per dag?

/alex

Zvetozar sa...

Jag är jätteglad att så många hakar på Hitta Biran - det verkligen sjuder av aktivitet! Det är nästan så att skattjakterna drar igång FÖR snabbt, innan man hunnit hämta andan, men bara nästan!
Dempa, Per T, Magnus: Otroligt kul att ni varit så alerta och finurliga i jakten på skatten och med era ledtrådar. Alla bloggföljare och potentiella skattgömmare får också ett stort tack!
Hitta Biran har snabbt som ögat utvecklats till vad jag hoppats på.

Alexander: Jag kan hålla med dig då jag själv haft ont om tid i veckan, men skattgömmarna ska nog få vara så aktiva som de vill. Vissa gömmare kanske är snabba, vissa medel, vissa långsamma. Det löser sig tror jag, eftersom kommande skattgömmare orimligen kan eller bör hålla detta intensiva tempo.
Skattgömmaren ska utöver de självklara reglerna, ha fria händer.

dempa sa...

Weine: Det blir en varsin Godzilla!

Axel sa...

Bara en liten sur kommentar, angående ledtråd nr 1. När grävdes älven, vilket år?
Ps Jag är inte alls sur över att jag inte hitta biran.Ds

Erik sa...

@Axel: Älven är förvisso inte grävd så du har helt rätt där. Vi skyller på att vi är landkrabbor som härstammar från Dalarna. Vi kan således inte skilja på kanal och älv. :)