lördag 19 september 2009

Hitta' Biran runda 6 - Biran hittad!

Jag får börja med att gratulera Baresi till att han Hitta' Biran. Skall om inte allt för lång tid slänga upp en genomgång av ledtrådarna, de flesta var ju utlistade men ni överlever nog. Kan också dra en liten anekdot över att gömma saker i böcker. GÖR DET INTE! Nu har jag fulgömt den eftersom jag var relativt säker på att folk inte var och plockade i hyllorna på Bishop. Planen från början var att skära ut en flaskform i boken, problemet är att det är ett sånt jävla kinesgöra att det inte är sant. Vi slet i kanske en timme och kom max 100 sidor, så kan man tänka att bokjävlen är på 1200 sidor. Sen tänkte vi om och skar ut hela innanmätet förutom en spalt som lämnades ovanför så att boken såg normal ut, åtminstånde från se sidor den skulle ses ifrån. Mycket svårare än vad man tror att det är.

Sen känns det alltid lite fel att slakta en bok. Var en lite absurd situation när jag sprang in på det lokala antikvariatet och ville ha en bok. "Vad då för bok?" undrade ägaren. "Spelar inte så stor roll, så tjock som möjligt" svarade jag. "Jaha, skall du ha skattjakt eller? Kolla i den låga hyllan längst in."

Sen kom ju svåra moment två, att gömma bokjäveln utan att någon såg det. Drog dit relativt snabbt efter att de öppnat men det satt likförbannat ett sällskap inne vid bokhyllorna. Var bara att se så oskyldig ut som möjligt och plocka lite förstrött i hyllorna. Sen är de ju så trångt inpassade så man fick flytta runt lite böcker för att ens få plats med bokjävlen. Men eftersom ölen låg kvar måste de väl ha haft bättre saker för sig än att snoka runt i mina affärer.

2 kommentarer:

Zvetozar sa...

Underbart jobbat och grattis till Baresi!!!

Baresi sa...

Zvetozar, kan du ge mig inloggningsuppgifter så att jag kan påbörja omgång 7?
mikaelj(alfakrull)yahoo(punkt)com