tisdag 28 februari 2012

Hitta biran 18 - Ledtråd 1

Jag kommer följa ett slags mönster i ledtrådarna. Jag råkar också vara fysiker, så det blir kanske lite mindre kultur och historia än tidigare.

4 kommentarer:

rickgordon sa...

Kevin Costner som Elliot Ness i filmen "The Untouchables" antar jag. Elliot Ness bekämpade i Chicago brottslighet under förbudstiden. Mellan 1920 och 1933 var tillverkning, transport, import, export och försäljning av alkoholhaltiga drycker förbjuden i USA.
193 kanske ska avse 1933?

Monica sa...

Spännande!! :-) Den första ledtråden med tillhörande bild får mig genast att fastna för ordet mönster (som står i texten). Mönster för i sin tur mina tankar till symmetri och tillsammans med fotot funderar jag över utmärkande platser i centrala Gbg med just utmärkande symmetri... Vad gäller bilden så blundar jag för Kevin Costner och "193" som min hjärna säger mig vilseleder blicken. Istället är det husen i bakgrunden som ropar något... Symmetriska byggnader?

Monica sa...

Nu gissar jag vilt utifrån ovan nämnda resonemang... Men polishuset på Skånegatan? Tänker symmetrisk byggnad i stan (Kevin Costner håller i en polisbricka) :-))

Anonym sa...

Funderar över huset bakom Kevin.
Undrar om det är Jewelers Building på Wacker Drive i Chicago?
Ett känt tillhåll för Al Capone.