måndag 13 februari 2012

Hitta Biran 15 - Avslutad

Grattis till Snedfot som hittade flaskan i lördags.

Här följer en liten genomgång av alla upplagda ledtrådar. Någon kanske var lite väl svår men kollar man wikipedia, google och youtube så fanns "svaren" bland de första träffarna =)


Ledtråd 1
Ovanför tunnelns ena ingång satt den här skylten"Tänk på döden" står över en av de äldre ingångarna till Stampens kyrkogård och syns när man
passerar med spårvagnarna.Under ganska lång tid satt en "Tänk på döden" skylt vid Nordstans tunnel och uppmärksammades
i media.

Omdiskuterat syftar på att dels själva konstprojektet och skylten "Tänk på döden" diskuterades i media då många hade åsikter om texten och även det faktum att skylten först plockades ner då kommunen trodde det var street art/graffiti, men i själva verket hade tillstånd att sitta där den satt och var del i ett konstprojekt.

Ledtråd 2
Faktums lokaler ligger granne med Stampens kyrkogård.

Ledtråd 3
Bild av Mölndalsån fotad nu i dagarna. Ligger precis jämte kyrkogården öster ifrån sett.

Ledtråd 4
William Chalmers skänkte delar av sitt arv så att föregångaren till vad som nu är Chalmers Tekniska Högskola skapades. Han ligger begravd på Stampens Kyrkogård.

Ledtråd 5
Bild på Billy Mitchell som är känd för en massa arkadsspels high scores (bla Donkey Kong) och sin medverkan i dokumentären "King Of Kong".

Siffrorna som följer, 25/6, 29/6 och 21/12 är datum. De som har namnsdag de datumen är David, Olle (Olle har ingen egen namnsdag men firas på Olofs namnsdag den 29/6, det syns rätt tydligt om man letar sig vidare på de översta googleträffarna som berör namnsdagar=)

Googlar man sen de tre namnen tillsammans så visar översta träffen en länk till bandet Kongh. Spanar man igenom Konghs låtar på tex youtube så har den en låt som heter "Tänk på döden". Den enda eller en av få låtar med svensk titel så den står ut bland de andra.Ledtråd 6
Prippsluftbalong. J.A. Pripps ligger begravd på Stampens Kyrkogård.

Ledtråd 7
10ans spårvagn som precis ska köra in på hållplatsen Vågmästareplatsen. Nästnästa syftar på hållplatsen efter Vågmästareplatsen i samma riktining som vagnen kör vilken är Wieselgrensplatsen. Alkoholmotståndaren Peter Wieselgren ligger begravd på Stampens kyrkogård.

Ledtråd 8
Kaninen Stampe från filmen Bambi. Stampens Kyrkogård.

Ledtråd 9
Foto av JA Pripps grav på Stampens kyrkogård.
Citatet är från Peter Wieselgren. Underbart citat för övrigt. Han var ändå en av de mer framstående nykterhetspersonerna i Sverige.

Ledtråd 10
Baksidan av Peter Wieselgrens gravsten. Citatet är av Bush Jr och syftar på att flaskan är gömd i en buske.

Ledtråd 11
Övre delan av framsidan av Wieselgrens grav

Ledtråd 12
Hela Wieselgrens gravsten och även två buskar i bakgrunden. Flaskan låg i den bakre av buskarna, mellan två grenar högre upp i busken, därav "mellanfågel".

2 kommentarer:

rickgordon sa...

Mycket bra!

Isbjorn79 sa...

Bra jakt. hade mina aningar om området, men en sälentur gjorde att jag inte hann leta