söndag 8 november 2009

Hitta biran - omgång 9, sammanfattning.

Först ett grattis till Dempa som åter igen får en Westy 12 anno 2002 att suga på. Nackdelen med gömstället - insåg jag efter att ha lagt ut de första ledtrådarna - var att många kanske inte skulle vara sugna på att ge sig runt Skatås 8:a för att leta utan att veta birans exakta position. Därför försökte jag ha så tydliga ledtrådar som möjligt, vilket jag väl lyckade hyfsat med.

Ni har ju redan klämt de flesta ledtrådarna korrekt, men här är ändå en genomgång.

Ledtråd 1:

Här finns en oprecis anspelning på att det är frilufts-/motions-/sportställe som det handlar om. Vidare finns det en hänvisning till sand, då ju "arena" är det spanska ordet för sand.

Ledtråd 2:

En Pica Pica Vulgaris (skata) samt Hallandsåsen ledde genast in er på att biran fanns gömd i Skatåsområdet.

Ledtråd 3:

Fibonaccitalen är 1, 1, 2, 3, 5, 8, etc, d.v.s varje tal i serien (förutom de två första) är summan av sina två föregångare. Denna talserie har fått sitt namn efter Fibonacci (1180-1250) som var en matematiker från Pisa som bl.a. studerade kaniners fortplantning.

I sällsynta fall anger man tydligen 0 som det första talet, vilket blev lite olyckligt eftersom det sjätte Fibonaccitalet då istället blir 5, men detta såg jag till att förtydliga i en kommentar. Det var således 8 som var rätt, vilket förstås skall associeras till 8:ans slinga.

Ledtråd 4 och 5:

Två referenser till sand. Tyvärr ledde strandbilden tankarna för vissa till beachvolleyplanerna vid Skatås, som till råga på allt ligger invid 8:an.

Ledtråd 6:

"Det var en gång, och den var sandad" minns jag denna usla ordvits, och här hoppades jag att alla skulle förstå vilken typ av sand det handlade om.

Ledtråd 7:

Efter denna bild skulle det förhoppningsvis inte råda någon tvekan om att biran låg gömd någonstans längs 8:an.

Ledtråd 8 & 9:

Bilderna visar sandlådan vid foten av trapporna som startar vid 8:ans fyrakilometersmarkering och som leder upp till Västra Långvattnet. Biran låg alltså gömd i sandlådan. Jag var lite orolig att det skulle hinna frysa på så att någon skulle få för sig att börja sanda och hitta flaskan. Men det scenariot slapp vi alltså.

Åter igen grattis till vår förste tvåfaldige vinnare.

/Fredrik

3 kommentarer:

larsniclas sa...

Tackar för en trevlig omgånng!
Min närvaro i Skatås-spåren har ju tyvärr varit extremt sporadisk, så jag kände aldrig att jag hade en chans; även om "skatan-och-åsen"-ledtråden landade även hos mig...

dempa sa...

Jag siktar på att få ut ölen under onsdagen så att nästa skattjakt kan ta vid. Till dess laddar vi batterierna..

dempa sa...

jag har tyvärr ingen möjlighet att gömma biran denna vecka pga sjukhusbesök.

hoppas kunna köra igång på måndag.