torsdag 19 november 2009

Biran Hittad!


Grattis Preben som hittade Biran!

Den var alltså gömd i Sven Adolf Hedlunds gravvård på Östra Kyrkogården.


Om jag då får förklara ledtrådarna:
Ledtråd 1
En dikt jag komponerade ihop i ren stress - ville få fram att det var en indisk restaurang i närheten av Östra Kyrkogården - Masala Kitchen ligger ju där med vy mot Östra Kyrkogården. Grannbutiken till restaurangen är en gravstensförsäljare. Eftersom jag bor i Lunden har vi ofta varit på Masala, där jag för övrigt fått krögaren Sunil att ta in Dugges Avenyn och High Five på flaska i sitt sortiment (som han för övrigt har riktiga brakpriser på!) så därav den kopplingen.

Ledtråd 2
Sven Adolf Hedlund var en av förespråkarna bakom det som kom att kallas "Göteborgssystemet", något som kom att bli en föregångare till Systembolaget. Han var en riktig kulturmogul också vilket nämnts i kommentarerna.

Ledtråd 3
Jag hade tänkt ha med bysten på SA Hedlund men då signaturen "A" i kommentaren innan redan nämnt att han står där i Vasa så fick jag slänga upp den som nästa "ledtråd". Ville gärna att folk skulle ana att den var i krokarna av Vasastan vilket några gick på. Men "Östra Bryggeriet"-ledtråden blev säkert tungan på vågen på de som var ute efter att söka på Sven Adolfs viloplats..

Ledtråd 4
Ja, en bild på var biran står - under Hedlunds gravvård och bakom en liten liten pelare. Var lite orolig när jag gömde den i måndags, den stod inte "säker" någonstans, man kan ju ändå tänka sig att det flanerar omkring en hel del folk där uppe bland de tjusiga gravarna.
Gav "vinnarledtråden" ganska tidigt då jag kände att vädret var så kass att den som ändå kände för att gå en svängom skulle bli belönad, och så blev det: Grattis Preben!

Slänger upp ett foto på vinnarölen imorgon: Någon som vi kanske kunde fortsätta med? Det vore ju kul att veta vad det är för öl segraren får? Vad har ni andra segrare fått?

2 kommentarer:

Erik sa...

Ah! Så det är du som har fått Masala att ta in Dugges? Suveränt! De har inte bara väldigt god mat, de har Dugges också. :)

dempa sa...

Japp det är min förtjänst, tro det eller ej! :)

Jo det är ett kanonställe, nog den bästa indiska jag käkat.
Hursomhelst, jag var där och hörde Sunil säga till sin kollega: "Du får ringa Brill och beställa hem mer sen" och då föreslog jag att han skulle testa lite från Dugges, tex Avenyn och High Five för det är dels jättegod närproducerad öl, men främst att den kommer passa klockrent till deras indiska mat. Så dom testade, och gillade det! Säljer väldigt bra. Kan dock inte fatta att han kan ha dom där priserna, det är ju nästan vad dom kostar på Systembolaget :)